Archief

Demonstratie Dicky Woodstock 2012

Onze voltigeurs hebben het eerste weekend van augustus een uitgebreide demonstratie gegeven op het feestterrein van Dicky Woodstock. Dit jaarlijkse popfestival is ‘s avonds the place to be voor de locale jeugd, maar overdag is het een speelparadijs voor kinderen. Onze paarden en voltigeurs hadden uitgebreid de aandacht, tussen het swientie tikken, mini-squad-rijden en trampoline springen door. Voor een impressie zie het onderstaande filmpje.

http://www.youtube.com/watch?v=FKnjr48CznI

Hellen genomineerd voor Mooi Mens verkiezing IZZ!metanitakl

IZZ heeft grote bewondering voor alle zorgmedewerkers die zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor anderen. Voor deze mensen rollen wij de paarse loper uit. En organiseren wij al sinds 2007 de Mooi Mens verkiezing. Daarin gaan we op zoek naar bijzondere zorgmedewerkers die een inspiratiebron zijn voor anderen. Bekijk de winnaars van de afgelopen jaren maar eens op de website van izz.nl

Hellen is anoniem opgegeven voor deze verkiezing…(Wie?).  De ingezonden tekst kun je hierbij  lezen.

Tijdens de feestelijke verkiezingsavond op woensdag 31 oktober maakt Anita Witzier posterbekend wie de winnaar of winnares is van de titel Mooi Mens 2012.  Alle genomineerden ontvangen een uitnodiging voor deze feestelijke avond en kunnen uiteraard vrienden, familie en/of collega’s meenemen.

Anonieme Nominatie-tekst:

Hellen is mijn Mooi Mens omdat…

Hellen werkt met mensen en paarden. Ze heeft maar 1 doel. Deze met elkaar mooie en ontroerende momenten laten ervaren.
Ze heeft hiervoor 10 jaar geleden ‘t Prinsepaard opgezet (begonnen in Ruinen en nu in Steenwijk) en een aantal paarden aangeschaft. En is al Kopie van Kopie van IMG_0730jaren op zoek naar een fijn, vast en betaalbaar plekje hiervoor. Waar ze een eigen sfeer kan maken en veilig kan werken, liefst een beetje warm, dus onderdak. Ze betaalt nog steeds veel kosten uit eigen zak om dit te verwezenlijken voor deze mensen. Ook is haar woonplek met haar gezin zodanig aangepast dat ze haar aanbod van zorg met het paard zo goedkoop mogelijk kan houden. Maar dat heeft ook een keerzijde.
Ze biedt therapeutisch paardrijden aan voor mensen met een beperking. En ze maakt hierbij veel gebruik van voltige (turnen/ acrobatiek op het paard). Kinderen en volwassenen met een beperking beleven prachtige, blije, en ontroerende momenten met het paard en Hellen, waar ze enorm van groeien. Hellen zegt regelmatig er zelf kippevel van te krijgen als ze de uitstraling van de kinderen ziet op het paard of bv als een moeder van een meisje met flinke contactproblemen vertelt dat haar dochter naar regulier onderwijs kan, omdat ze zoveel heeft geleerd in de afstemming naar de ander door het paard…en het daardoor op school en in het gezin zoveel beter gaat…Dat is waar Hellen het voor doet. Helaas neemt onze politiek drastische beslissingen en is er in de PGB het laatste jaar erg gesneden, waardoor het voor veel gezinnen niet meer betaalbaar is om naar ‘t Prinsepaard te komen.
Naast therapie met het paard biedt ze bij ’t Prinsepaard ook voltige als sport aan voor kinderen en voor kinderen met een beperking. Ze doen nationaal erg leuk mee in de voltigesport met de voltigevereniging ‘t Prinsepaard. De laatste jaren zijn ze zelfs doorgegroeid naar het internationale niveau. Afgelopen jaar was de voltigevereniging ‘t Prinsepaard genomineerd voor sportploeg en sportvrouw van het jaar.
Na 6 jaar van omzwervingen met haar gezin op meerdere tijdelijke plekken voor ’t Prinsepaard, veel tegenwerkingen van gemeentes en regels en vergunningen, en veel uren werken buiten in de kou en regen, zit ze nu op een moment in haar leven van stoppen of doorgaan…

Naast de activiteiten van ‘t Prinsepaard werkt Hellen 2 dagen bij de GGZ Friesland. Daar heeft ze 17 jaar geleden TPR (therapeutisch paardrijden) opgezet. Dat is een project waarin volwassen mensen met klachten/ problemen als angsten, trauma’s, depressie, contactproblemen etc met paarden aan het werk gaan. Dit is door Hellen ontwikkeld en opgezet en heeft met grote resultaten jarenlang gedraaid binnen de GGZ Friesland. Helaas is dit afgelopen jaar gestopt door bezuinigingen en reorganisaties binnen de GGZ; de protest-acties van ex-clienten hebben hierbij niet meer mogen baten.

Omdat het prachtig werk is wat Hellen doet, ze daar 20 jaar geleden een pionierspositie in heeft ingenomen om dit alles op te zetten binnen de GGZ en bij ‘t Prinsepaard; ze een grote professionaliteit heeft ontwikkeld in therapie met mens en paard en het voltigeren daarbij inzet; en door de economische crisis, bezuinigingen binnen GGZ en PGB dit prachtige werk dreigt verloren te gaan, geef ik haar op voor mooi mens 2012.
Zie voor meer info over Hellen en ‘t Prinsepaard op de website: www.prinsepaard.nl

Anoniem

Nominatie Sporter van het Jaar!

Het team op het podium

We kregen afgelopen week het leuke nieuwtje dat zowel het eerste team, als Nicky zijn genomineerd voor de sportverkiezingen van Gemeente Steenwijkerland. Het team in de categorie Sportploeg van het jaar, en Nicky als sportvrouw. Helaas zijn beide het niet geworden, maar we hebben een ontzettend leuke avond gehad. En natuurlijk is een nominatie alleen al iets om trots op te zijn!

Nationale Kampioenschappen 2011

’t Prinsepaard heeft op de afgelopen Nationale Kampioenschappen zeer goed gepresteerd.

Nicky en Hellen ontzettend trots op hun bronzen medaille.

TeamI                         3e         klasse B
Nicky Bosman            3e         klasse B
Twan Bosman            4e         klasse Junioren

Voor een filmpje van het team, zie onderstaand.

Kur Team Prinsepaard