12 jarige Heerenveense voltigeur Sara Regensburg van vereniging Prinsepaard wint brons op internationale voltigewedstrijd (CVI) in België.

Op haar allereerste internationale wedstrijd in België (CVI Concours Voltige Internationaal) met 21 tegenstanders uit Australië en Europa en Engeland in haar klasse won de 12 jarige Sara Regensburg uit Heerenveen de 3de prijs. Een uitzonderlijke prestatie voor je internationale debuut op een sterk bezette wedstrijd.

Het concours begon donderdag met de gezondheidskeuring van alle paarden; fit to compete!

De Voltigewedstrijd bestaat daarna uit de verplichte serie oefeningen op vrijdag en dan zaterdag de vrije kür, zelf samengesteld uit een serie oefeningen op muziek.

Na de eerste ronde plaatste Sara zich als 3de voor de finale van zondag, waar ze haar 3de plaats met succes verdedigde met een zeer goede uitvoering.

Sara is lid van Voltige Vereniging ’t Prinsepaard uit Joure en wordt getraind door Hellen Engbersen, met ruim 20 jaar ervaring als internationale trainster in de voltige sport. Zij leidt ook het paard aan de lange longe lijn. Het paard Finnegan is het toppaard van de vereniging en scoort samen met de longueur ook hoge punten waardoor de combinatie uiteindelijk met een prachtige bronzen medaille op het podium kwam.

Het publiek en de jury kregen kippenvel door haar muziek uit de film Ballerina en haar mooie choreografie op het galopperende paard. Sara heeft nette verplichte oefeningen laten zien, maar de hoge cijfers van haar kür zaterdag gaven de doorslag.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.