Voltigeduo Prinsepaard Nederlands Kampioen

nk2016 048

Het voltige duo Floor en Gerdien van de Voltigevereniging ’t Prinsepaard uit Haskerhorne is afgelopen zaterdag Nederlands Kampioen geworden op de Hippiade (Nederlands Kampioenschap) op het KNHS centrum in Ermelo. Op het paard Look@me, gelongeerd door trainster Hellen Engbersen, behaalden zij het hoogste aantal punten in de categorie Pas-de-deux klasse L.

prinsepaardduo“Ons paard Luca is nog jong en nieuw in de sport, dit was pas haar vierde wedstrijd, we zijn daarom heel trots op haar en verwachten nog veel van het paard in de toekomst.” Aldus trainster Hellen Engbersen. “Dit is voor ons de eerste keer dat we op de Hippiade Kampioen zijn geworden, dus daar zijn we allemaal heel blij mee.”

Voltigeren is turnen en acrobatiek op een galopperend paard, het is een van de oudste vormen van paardensport, voltige vereniging ’t Prinsepaard biedt voltige lessen voor kinderen vanaf 6 jaar oud, van basis tot internationaal niveau. Floor en Gerdien doen beiden al heel wat jaren aan voltige, maar hebben als duo nog maar enkele maanden samen hard getraind, met het Kampioenschap als resultaat!

fotos: arjen van der spek    en     michiel zelvelder

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.