Nationale Kampioenschappen

Zaterdag 13 september was de langverwachte dag van het Nationale Kampioenschap. Nicky en Jorinde, onze twee top-solisten, hebben hier het hele seizoen naartoe gewerkt. Alletwee hebben ze zich weten te qualificeren, Jorinde in de hoogste junioren-klasse, en Nicky in de hoogste senioren-klasse.
Met het hele team, paard Jean-Paul Sartre, longeur Hellen, en de support-staf Frederike en Gezina werd er om 5 uur ’s ochtends naar het KNHS-centrum in Ermelo vertrokken.
Sartre moest eerst fit to compete verklaard worden door de jury’s en dierenartsen, en daarna kon het voltige-geweld beginnen!
Jorinde liet een keurige eerste ronde zien, hier en daar een wankeling maar zonder grote fouten. Ook Nicky’s eerste ronde was vrijwel vlekkeloos. Zij moest naast de verplichte oefeningen ook de Technische Test laten zien, voor het eerst op een grote wedstrijd. Dit deden ze echter moeiteloos!
Toen was het Jorinde’s beurt voor de kur, waar ze een mooie show van maakte. Deze ronde was ze vrijwel perfect! Toen het Nicky’s beurt was voor de kur was het al bijna 4 uur, en waren paard en voltigeurs al elf uur in touw.. Onder deze zware omstandigheden hebben ze toch een spetterend resultaat neergezet.

Zowel Nicky als Jorinde behaalden beide een ruime top 10 plaats, respectievelijk 8e en 7e, met mooie scores. Moe maar bijzonder tevreden met de eindresultaten!

Ook werd deze bijzondere gelegenheid gebruikt voor het maken van een nieuw promotie-filmpje voor de voltige-vereniging door Twan Bosman. To be released soon!

Foto’s: Gerrit Bosman

IMG_1594 IMG_1600  IMG_1514IMG_1604IMG_1667 IMG_1525 IMG_1540 IMG_1542 IMG_1565

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.